Tussen historia

Luonteeltaan Bigge (Tusse) on ystävällinen ja hyvän itsetunnon omaava beagleuros. Harvinaisen rohkea, oli yhden ajokoetuomarin maininta.

Kovaksikin sanoisin, jos kovuudella tarkoitetaan ettei pelästy helpolla eikä välttämättä usko ensimmäisellä kerralla. Määrätietoisella ja johdonmukaisella kasvatuksella Biggestä on kasvanut mitä ihanin ja tottelevaisin koira.

Ajokoirana Bigge on nopea ylösottaja ja hyvin jälkitarkka. Ajotaito on kehittynyt vuosien varrella ja 6-vuotiaana Bigge ajoi kokeissa ensimmäisen täyden erän. Nuorempana intoa riitti myös sorkkaeläinten ajamiseen jos niitä sattui eteen kun jäniksen löytyminen venyi.

Haukku on urosmainen ja kuuluva.

Paras ajokoesuoritus tuli Ajovoittajakilpailussa Hailuodolla v 2009 pistein 75,00

ja vuonna 2010 Bigge osallistui toistamiseen Ajovoittajaan.

Syksyllä 2011 Bigge osallistui historian ensimmäiseen Naisten Ajovoittajaan Kiimingissä, sijouttuen toiseksi pistein 57,88.

Tammikuussa 2012 Biggeä koeteltiin Ruotsin puolella vaikeissa olosuhteissa eikä odotettua menestystä saavutettu.  Biggen hakutyöskentelyä ja haukkua arvostettiin molemmat 5 pisteellä ja ominaisuuspisteitä kerääntyi kaikenkaikkiaan 40.

Tästä (koekohtaisia pöytäkirjoja) klikkaamalla vaaleata aluetta pääset Suomen  Beaglejärjestön tietokantaan josta löydät Tussen ajokoetulokset.

 

Tässä Tussen näyttelyarvostelut

Bigge on muotovalio sekä käyttövalio ja oli nuorempana  Suomen Beaglejärjestön

siitosurokslistalla.

Lonkkakuvauttu = A/A

Kausi 2012-2013

Bigge on hyvässä kunnossa ja käy metsällä säännöllisesti, kuitenkin harvemmin kuin edellisinä vuosina. Bigge on vähän niinkuin eläkkeellä.

Koska Bigge on jo saavuttanut metästyskoirana enemmän kuin osasimme ikinä toivoa ´säästämme` Biggeä jotta saamme nauttia hienoista metsästysreissuista vielä monena vuonna Biggen seurassa.

Tänä vuonna on  tarkoitus käydä Suomen Beaglejärjestön erikoisnäyttelyssä näyttäytymässä veteraanikehässä.

 

21 tammikuuta 2015

Bigge ajoi tuona päivänä jänistä viimeisen kerran.

Kävi niin onnettomasti että Bigge selvitteli hukkaa laahaten toista takajalkaansa perässään. Röntgenkuvasta kävi ilmi että polvikierukka oli rikkoutunut ja ristisiteet poikki. Katsoimme parhaaksi lähettää Biggeä  autuaille metsästysmaille koska vamman hoito olisi ollut leikkaus ja tuskin jalasta silti enää koskaan olisi ollut täysin käyttökelvollinen. Ellei Biggellä olisi ollut ikää kohta 11 vuotta olisi ratkaisumme ollut toinen. Biggen veroista koiraa emme ikinä saa! Bigge oli ensimmäinen pitkään toivottu koiramme. Biggen kautta itselleni aukesi uusi harrastus joka vei elämäni aivan uudelle ladulle ja Göranille paluu vanhaan harrastukseen!

Olemme kiitollisia vuosista jolloin Bigge oli luonamme!